LUUMU-KANELIKAKKU
Piparimurupohja:
- 150 g piparkakkuja
- 100 g Valio voita
- 1 tl kanelia
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 2 dl Valio vispikerma
- 2 prk (200g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
- 1 rkl sokeria
- 1 ½ rkl mantelilikööriä, esim. Disaronno
Puolukkakastike:
- 4 dl (200 g) puolukoita
- n. 2 ½ dl vettä
- ½- 3/4 dl sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
Valmistaminen
- Murskaa piparkakut monitoimikoneessa tai muovipussissa. Kiehauta voi ja kaneli kattilassa. Nosta levyltä. Sekoita voisulaan piparimurut. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (22 cm) pohjalle ja n.3 cm ylös reunoille.
- Paista murupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa 7-8 min. Anna jäähtyä.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 5 min ajaksi.
- Vaahdota kerma. Yhdistä rahka, sokeri ja likööri. (Halutessasi voit korvata liköörin 2 tl:lla vaniljasokeria.)
- Valuta vesi liivatelehdestä. Sulata ne pienessa kattilassa 1 rkl:aan hiehuvan kuumaa vettä. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitttaen. Lisää kermavaahto.
- Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.Jätä pinta aaltoilevaksi.Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yli yön.
Puolukkakastike
- Mittaa kattilaan puolukat ja vesi. Anna kiehua keskilämmöllä n. 3 min. Purista marjat siivilän läpi. Makeuta mehu sokerilla. Sekoita maissitärkkelys pieneen tilkkaan kylmää vettä. Sekoita puolukkamehuun ja anna kiehua hetkisen. Tarkista maku. Jäähdytä.
- Valuta kastikkeesta raitoja kakkupaloille. Koristele halutessasi tomusokerissa pyöritetyillä kokonaisilla marjoilla tai suklaalastuilla.
Vinkki
Korvaa itse tehty puolukkakastike halutessasi valmiilla karpalo- tai vadelmakastikkeella, esim. Marli.
Resepti tarjoaa Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti