Toffeemakeiset
Todella suussa sulavaa toffeemakeiset tuovat joulun kotiin ja rauhoittaa mieltään.
Ainekset:
50 g margariinia tai voita
1½ dl kouhukerma
1½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
1½ dl Dansukker Taloussokeria
1½ dl Dansukker Fariinisokeri tai Tummaa Muscovadosokeria
(1 rkl kaakaojauhetta)
2 tl Dansukker Vanilijasokeria
1 dl Dansukker Tomusokeri
2 tl vettä
- Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, talous-ja fariinisokeri (sekä kaakaojauhe). Kuumenna ja keitä sekoittaen keskikovalla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia.
- Sekoita tomusokeri, vanilijasokeri ja vesi keskenään ja lisää saman tien seokseen.
- Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (esim. 15x15 cm) ja anna jähmettyä nelisen tuntia tai yön yli, kunnes toffee on leikattavissa.
- Leikkaa paloiksi. Halutessasi kääri palat kelmuun tai folioon, Säilytys viileässä auttaa pitämään toffeepalat muodossaan.
Kopioitu: Dansukker
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti