perjantai 18. joulukuuta 2015

18.Luukku

LUUMUKIISELI JA RIISIPUURO

Luumukiiseli voi sopia riisipuuron kanssa tai pelkästään syödä. Riisipuuro manteleineen on perinteinen jouluaattoaamun herkku. Maitoon tai kermaan keitettyä riisipuuroa syödään luukukiisselin kera tai sokerilla ja kanelilla kuorrutettuna. Jouluperinteiden mukaan isoon puurokattilaan pudotetaan puuron valmisttua yksi kokonainen ja kuorittu manteli.
Jokainen syöjä kauhaisee kattilasta puuroa omalle lautaselleen katsomatta kattilaan, silla haluttua ja onnea tuottavaa mantelia ei saa etsiä puurokattilasta. Omalta puurolautaseltaan mantelin löytävälle seuraava vuosi on onnekas.




200 g kivettömiä luumuja
1 l vettä
1 kanelitanko
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
sitruunamehua

  1. Keitä luumuja ja kanelitankoa sokerilla maustetussa vedessä noin 15 min.
  2. Suurusta hieman jäähtynyt kiisseli vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla.
  3. Anna kiisseli kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä. Kun kiisseli on jäähtynyt, ota kanelitanko pois.
  4. Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada tarjoilukulhoon.
  5. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen ehkäisemiseksi.
3 dl vettä
7 dl maitoa
1½ dl puuroriisiä
3/4 tl suolaa
  1. Kiehauta vesi kattilassa.
  2. Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
  3. Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
  4. Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Mausta lopuksi puuro suolalla.



Reseptit tarjoaa Martat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6 ideaa Venetsialaisjuhlan järjestelyyn

 Venetsijaisia eli kesän päättävä veden, tulen ja valon juhlaa. Juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina.   Jos haluat järjestää ikimuistoise...