perjantai 21. joulukuuta 2018

Luukku 21

PATALEIPÄ

Kuvahaun tulos haulle pataleipä

Pataleipä on herkkulisin ja helppo tehdä sekä nopea. Pataleivän aromikkaan maun salaisuus on pitkä kohotusaika. Yrtit antaa leivälle lisää makua. Pataleipä sopii aamiaiseen ja lounaaksi sekä päivälliseen. Sopii myös joulupöytään!

Jos omistaa tietty vanhoja valurautapatoja joka on mainio tehdä pataleipää.


Aineet:

7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl kuivahiivaa
3 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl hienonnettua basilikaa
öljyä

Ohje:

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.
2. Kaada vesi nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
3. Peitä taikina tuorekelmulla ja anna kohota 12-17 tuntia huoneenlämmössä.
4. Sekoita taikinaan hienonnettu basilika.
5. Peitä kevyesti tuorekelmulla ja anna kohota vajaa tunti.
6. Lämmitä kohotustaikina uuni 225- asteeseen ja laita kannelliseen pata kuumenemaan. Sipaise padan pohjalle ja reunoille öljyä
7. Kumoa leipätaikina kuumaan pataan.
8. Laita kansi pääse ja paista puoli tuntia.
9. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.

On tärkeää, että kumoat taikinan kuumaan pataan. Tällöin pohjasta tulee rapea eikä taikina tartu kiinni pataan.


Lainattu: Martat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6 ideaa Venetsialaisjuhlan järjestelyyn

 Venetsijaisia eli kesän päättävä veden, tulen ja valon juhlaa. Juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina.   Jos haluat järjestää ikimuistoise...