Luukku 20

Joulusiivous
Joulusiivous – 17 vinkkiä | Kotivinkki
Kotivinkki.fi

Joulusiivous on monelle ihmisille  tuttua puuhaa joka perheessä. Joillakin on juhlaan varten kotia siivotaan perusteellisemmin.
Joulusiivous on käytännössä vuoden viimeinen suursiivous, jolloin voit hyödyntää omaa tuttua ja turvallista suursiivous- ohjelmaasi - tai voit testata esimerkiksi uusia siivoukseen ja kodinhoitoon liittyviä tapoja ja menetelmiä.

Koska joulusiivous on eräänlainen kausisiivous tulisi koko asunto käydä perusteellisesti läpi jo ennen siivouksen aloittamista eli tarkistaa löytyykö nurkista vielä kesä-syyskaudelle kuuluvia tekstiilejä ja tavaroita. Kyseiset vaatteet ja esineet on hyvä laittaa kausisäilytykseen ennen varsinaisen siivouksen aloittamista. Näin muut kotityöt eivät häiritse tai keskeytä siivouksen suorittamista.


Näin selviät joulusiivouksesta hieman helpommalla:

Ohessa lyhyt lista, jota voit hyödyntää oman joulusiivouksesi suunnittelussa.

- Selvitä ketä kaikkia perheestä osallistuu joulusiivoukseen. Onko lapset hyvä ottaa mukaan siivoukseen, vai onko heidät ikänsä puolesta parempi viedä esim. isovanhempien luokse hoitoon siivouksen ajaksi.
- Mieti onko joulusiivousta pakko tehdä juuri joulun pyhiksi, vai voidaanko asunto siistiä jo aikaisemmin.
- Onko omien hermojen kannalta parempi siivota asunto huone/tila kerrallaan, eli jakaa suursiivous pieniin osiin – vai hoitaa koko asia kerralla pois päiväjärjestyksestä.
- Jos asunnon yleissiisteys on hyvällä mallilla, voidaanko joulusiivous keskittää vai oleskelutiloihin, vierashuoneisiin ja vaikka pesutiloihin.

- Ovatko siivousvälineet siinä kunnossa, että siivouksen lopputulos edes vastaa odotuksia.
Hyvä suunnittelun avulla myös joulusiivous saadaan sujumaan nopeasti ja ilman suurempaa murheita.  Heti aluksi on hyvä syy muistaa, että mikäli joulusiivous "tai muu kausisiivous" alkaa ajallisesti tuntua haastavalta, voit hyvinkin jakaa työ useammalle päivälle. Näin toimimalla koko asuntoa ei tarvitse siivota yhtenä päivänä tai yhtenä viikonloppuna.

Joulusiivous, samoin kun muutkin suursiivoukset on aina hyvä aloittaa pyyhkimällä pölyt huonekaluista ja muilta pinnoilta. Pölyt on hyvä pyyhkiä ns. ylhäältä alas –tekniikalla, eli ensin kaappien ja hyllyjen päältä. Tämän jälkeen puhdistettava tila voidaan vielä imuroida puhtaaksi irtoroskista. Näin minimoidaan huoneeseen jäävän irtopölyn määrä – samalla myös itse siivoustyö nopeutuu, kun esimerkiksi pihalle kannettavista matoista ei karise roskia jo kertaalleen siivottuun tilaan, jolloin samaa tilaa ei tarvitse siivota kahteen kertaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosittelen kuolleenmeren kosmetiikkaa

Sinkkuelämää 2019 osa 48

Sinkkuelämää 2019 osa 47