perjantai 17. kesäkuuta 2011

Tekniikka-Hengitys

Tällä kertaan puhutaan tekniikkasta ja hengityksestä.Seisominen:
Aloitetaan siitä,miten laueessa tulisi seisoa. Tärkeänä on muistaa RENTOUTUA!
Pistä merkille,että vartalo on suorassa ja olkapäät alhaalla. Pää suuntautuu suoraan eteen ja niskan lihakset eivät ole millään tavalla jumissa. Leuka on rentona ja suorassa.(Puhumme leuasta myöhemmin.) Jopa kielen pitäisi olla rentona!

Kasvot - oikein laulettessa kasvot ilmaisevat kipua vain silloin, kun se kuuluu esitykseen. Kivuliaat ilmeet eivät silloin johdu kärsimyksestä,jota laulaja kokee koettaessaan saada sävelet esiin. Anna siis kasvojen rentoutua ja äänesi puhua!

Hengitys:
Hyvä hengitystekniikka on tärkeä, jos haluat laulaa turvallisesti ja vahvaksi.Hengitys vaikuttaa äänen muodostumiseen.Katsotaan mitä tapahtuu, kun hengität ainoastaan yläkeholla. Jos olet kuullut palleasta.

Kaavakuvassa äänen tuottamiseen käytettövän alueen eli pallean raja on aivan keuhkojen alla. Uloshengityksen eli levon aikana alaraja on kupera. Kun vedät henkeä, pallea liikkuu alaspäin ja raja muuttuu koreaksi. Keuhkot tekevät tilaa ne täyttävälle ilmalle. Liike on tahaton,joten se tapahtuu vain sisäänhengityksen yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6 ideaa Venetsialaisjuhlan järjestelyyn

 Venetsijaisia eli kesän päättävä veden, tulen ja valon juhlaa. Juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina.   Jos haluat järjestää ikimuistoise...