keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kynttiläillallinen ruokaohje osa1

Dippivihannekset

Tuoreita vihanneksia:
1-2 Kurkkua
4-5  Porkkanaa
1 Kukkakaalia
1  Parsakaalia
1-2 Paprikaa (punaista,vihreää ja keltaista)
1-2 Varsiselleriä
1 Nippu Retiisiä

  1. Pese, kuori  ja suikaloi porkkana.
  2. Huuhtele kukkakaalit,parsakaalit, paprikat,varsiselleri ja retiisi.
  3. Suikaloi kurkku, paprika varsiselleri .
  4. Lohko kukkakaalit, parsakaali ja retiisiä.
  5. Tarjoa dippikastikeen kanssa.

Dippikastike:
4-8 annosta
n. 1-2 prk Pirkka tai valio kermaviiliä
n. ½-1 rkl Pirkka Balsamiviinietikkaa
n. ½- 1 dl Basilikaa tai persilijaa tai korianteria hienonnetuna
suolaa
sokeria
mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa kasviksen kanssa.


Tomaatti Dippikastike:
2 annosta
1 prk valio kermaviiliä
½ dl tomaattikastiketta
1 valkosipulikynsi

Murskaa ensi valkosipuli ja sekoita kaikki aineet keskenään.Tarjoa kasviksen kanssa.

Yrttinen Dippikastike:
1-½ dl valio Kermaviiliä
1-2 rkl sitruunan mehua
1-2 rkl persiljaa
1-2 rl basilikaa
1-2 tl sokeria
ripaus suolaa ja mustapipppurirouhetta

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja tarjoa kasviksen kanssa.

Kermaviilidippi:
1 prk Valio kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipuli
½ tl  sitruunapippuria
tuoreita yrttejä maun mukaan.


  1. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Sekoita kermaviiliin kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.
  3. Mausta suolalla. Anna maun tasaantua kylmässä n. ½-tuntia.

28.03.2015 Klo 20.30-21.30

WWF Earth Hour-kotisivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

6 ideaa Venetsialaisjuhlan järjestelyyn

 Venetsijaisia eli kesän päättävä veden, tulen ja valon juhlaa. Juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina.   Jos haluat järjestää ikimuistoise...