maanantai 7. marraskuuta 2016

AerobicKuvahaun tulos haulle Aerobic
Kuva: GymCube.com 
Sinulle, jolle pelkkä liikunta ei riitä: musiikkia, hauskanpitoa ja innstavaa ohjausta.

Aerobic voi olla erittäin raskasta liikuntaa. Et kuitenkaan juoda sen paremmin löysäilemään kuin pitkästymäänkään, sillä tahdissa pysyminen ja liikkeisiin keskittyminen vaativat kaiken huomiosi.

My favorite workout! Just give me a punching bag. :-)
Potkunyrkkeily
(kuva: Fitwomen.tumblr.com)

Eri aerobiclajien valikoima on kasvanut räjähdysmäisesti, ja tarjonnan kartoitus voi olla vaikeaa. Mutta kun löydöt tyypin, joka sopii sinulle, olet myös löytänyt täydellisen kuntoilulajin, joka harjoittaa myös lihaksia, koordinaatiota ja motoriikkaa, ja tuo kaikkeen liikkumiseen varmuutta ja notkeutta.
Aerobictunti kestää tyypillisesti 60-75 minuuttia. Tästä ajasta on noin 20 minuuttia varattu alkuverryttelylle ja loppuvenyttelylle. Rapakunnoa olevalle kesto on pitkä. Tarjolla voi kuitenkin olla myös vasta-alkajien tarpeisiin muokattuja tunteja.
Aerobiclajeja on lukemattomia. Step aerobic, Zumba, potkunyrkkeily, high impact ja spinning ovat tyyleistä rankimmat. Niissä syke nousee jopa 85 prosenttiin maksimista, ja alaraajat joutuvat todella koville,

Sykemittarista ei aerobicissa ole juurikaaan hyötyä. Tunnilla seurataan ohjaajaa etkä itse voi itse juuri vaikuttaa siihen millä tehoalueella liikut. Voit kuitenkin varautua siihen, että manituisa rankimmisa lajeissa syke pysyy korkealla.
Muokkaus- ja kiinteytysaerobic ovat vähemmän rankkoja:
koordinaatiovaatimukset eivät niisä ole yhtä kovat eikä liikkeisiin kuulu hyppyjä tai muita erityisen kuormittavia liikkeitä, joten vasta-alkajan on hyvä lähteä liikkeelle niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinkkuelämää 2019 osa 46

💘Sielunkumppani 💘 Mistä sielunkumppanuudesta on tarkalleen ottaen kyse, ja onko meidän kaikkien kohtalona tavata oma sielunkumppan...