8 asiaa, miten saat aineenvaihdunnan huippuun?

Screw this. I can give up many of these but never dairy (it's in my DNA, I'm of European heritage) or ETOH...don't take my wine away!:
Tässä on hyvä esimerkki!
Kuva: Pinterest
Haluatko liikuntaan käyttämästäsi ajasta täyden hyödyn irti ja maksimoida painonpudotuksen?


1. Kasvata lihaksia.
Mitä enemmän lihasmassaa, sitä enemmän energiaa elimistö tarvitsee jo perusaineenvaihduntaan. Lihassolut ahmivat energiaa myös silloin, kun ne eivät työskentele. Siksi suurilihasmassa lisää päivittäistä energiakulutusta huomattavasti. Jos suinkin jaksat ja ennätät, täydennä sykettä nostavia harjoituksia aina myös painoharjoituksilla.

2. Liiku vielä vähän enemmän.
Liikunta on ehdottomasti paras tapa lisätä elimistönsä energiakulutusta. Liikunnan ei aina tarvitse olla rääkkiä. Mikäili järjestät tavallisen arkielämäsi niin, ettet koskaan istu paikallasi liian pitkiä aikoja kerrallaan, ei aineenvaihdunta pääse missään vaiheessa täysin uinahtamaan.

3. Kokeile vauhtileikittelyä.
Mikäli seuraat kirjan juoksuohjelmaa,kokeile vauhtileikkinä tunnettua harjoitusta. Sykettä kohotetaan hyödyntämällä maastoa; juokse ylämäkeen mahdollisimman kovaa ja alamäkeen tai tasamaalla rauhallisempaa tahtiin. Energiakulutus pysyy korkeallamyös harjoitusten jälkeen.

4. Jaa harjoitukset osiin.
Silloin, kun aika suinkin antaa myönten, kannattaa päivittäinen liikunta-annos jakaa pienempiin osiin. Kun liikuntarupeaman kesto on lyhyt, jaksat pitää tahdin kovempana. Tämän seurauksena poltat enemmän kaloreita paitsi suorituksen aikana, myös sen jälkeen lepotilassa. Ja mitä enemmän päivässä on "jälkipolttoaikaa", sitä parempi laihdutuskuurille.

5. Liiku säännöllisesti. 
Säännöllinen liikunta säätelee ruokahalua. Säännöllisesti liikkuva ei himoitse makeita ja rasvaisia herkkuja, vaan hänen tarpeensa tyydyttyvät terveellisillä hiilihydraateilla ja proteiinilla.

6. Juo runsaasti vettä.
Mikäli liikuntaharrastuksen tavoitteena on painonpudotus eikä niinkään huippukuntoon pääseminen, kannattaa hiilihydraattipitoisia urheilujuomiavälttää, ja tyytyä pelkkään veteen. nestemäiset hiilihydraatit eivät täytä mahaa, ja urheilujuomia on helppo juoda liikaa niin, että saat harjoitusten aikana yhtä paljon energiaa kuin kulutatkin.

7. Vaihtelu virkistää.
Keho tottuu pian samalla tasolla pysyvään rasitukseen. Jos painonpudotus tuntuu pysähtyneen, kokeile muuttaa liikuntatottumuksiasi. Jos olet tähän saakka kuntoillut leppoisaan tahtiin kävelemällä, kokeile korvata osa tästä sykettä enemmän korottavalla aerobisella liikunnalla, vaikkapa juoksulla. Tai kokeile jotain aivan uutta lajia. Vaihtelu tekee hyvää paitsi aineenvaihdunnalle, myös motivaatiolle.

8. Älä syö harjoitusten kynnyksellä. 
Jos huomaat olevasi nälkäinen juuri ennen harjoituksia,yritä ajatella jotain muuta. Niin pian kuin pääset vauhtiin, nälkä unohtuu itsestään. Kehon tärkeysjärjestyksessä fyysinen rasitus tulee ennen ruuansulatuksen viestejä, ja nälän tunne on liikuntasuorituksen aikana huomattavasti vähäisempi. Viimeinen pääateria olisi paras nauttia parisen tuntia ennen liikuntarupeamaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosittelen kuolleenmeren kosmetiikkaa

Sinkkuelämää 2019 osa 48

Sinkkuelämää 2019 osa 47