Sinkkuelämää 2019 osa 48

Kädestä Kiinnipitäminen, Pari

10 asiaa pitää muistaa ennen parisuhteen aloittamista

1. Ensitreffit
Pyydä hänet treffeille vaikka kahville ja sopikaa joku hyvä kahvila, jonka voisitte rauhassa olla kahdestaan. Saatte tutustua toisianne ja keskustella. Kumpikin teistä sopia uudestaan treffit.

2. Anna suhteen edetä omalla painolla
Ensitreffeillä ja deittailussa kannattaa laittaa jäitä hattuun: jos uutta henkilöä on tapailut vasta muutamien kuukausien tai jopa viikkojen ajan, ei tulisi ajatella heti, että suhde on vakava tai tässä on tuleva puoliso.
Suhdetta ei saisi pakottaa, se voi pahimmillaan saada jopa potentiaalisen kumppanin säikähtämään. Sen sijaan keskustelujen ja suhteen tulisi antaa edetä omalla painollaan.

3. Panosta itseesi
Kannattaa panostaa omaa uraan, tulevaisuutta ja fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen sekä tietenkin hauskanpitoon.

4. Opettele rakastamaan itseäsi ennen kun kuin otat rakkautta vastaan
Annamme muiden kohdella itseämme, on heijastus siitä, kuinka paljon tai vähän itse rakastamme ja arvostamme itseämme.
Epäterve tarpeen etsiä rakkautta ja itsetunnon puutteesta ja siitä, ettei rakastaisi itseään. Opettele olemaan sinkku ja tyytyväinen, jotta et päädy olemaan kokonaan riippuvainen jostain toisesta henkilöstä.

5. Millaiseen suhteeseen sinä olet valmis?
Monilla on selvä mielikuvitus siitä, millaisen parisuhteen he haluavat. Oletko miettinyt, kuinka paljon sinä pystyt itsestäsi antamaan uudessa suhteessa? Millaisen suhteen ole valmis rakentamaan?
Kun alat tapailla kiinnostavaa tyyppiä, on ihan alussa syytä unohtaa visiot tulevaisuudesta ja halusta. Puhukaa mieluummin siitä, mihin te olette valmiita. Näin voi suojella itseään suurimmilta pettymyksiltä. Vaikka ruusunpunaiset lasit ovatkin kivat, realismi on tärkeää.

6. Tee aloitteen
Kumpi soittaa ensimmäisenä? Entä tekee aloitteen treffeille?
Jos mietit tällaisia, et ole oikeasti kiinnostunut parisuhteesta. Kenties haluat vai pelailla?
Parisuhteessa ja rakkaudessa kukaan ei saisi odottaa turhaan. Jos olet kiinnostunut sitoutumisesta, tee aloite. Kaikki arvostavat sitä, ja samalla otat vastuun rakkaudesta, jonka päästät elämääsi.

7.Miten sinä nautit elämästäsi?
Kuinka eletään täysillä? Jokainen meistä käsittää tämän kysymyksen omalla tavallaan. toiset meistä janoavat seikkailuja, Jotkut kokevat eniten iloa ihmisten kohtaamisesta, toiset taas etsivät elämää rauhallisemmista paikoista.
Usein parit unohtavat oman suuntansa ja kiinnostuksenkohteensa. Niiden sijaan he takertuvat toisiinsa.
Sinun ei tarvitse löytää henkilöä, joka nauttii elämästään samalla tavalla kuin sinä. Mutta häneen täytyy antaa sinun toteuttaa itseäsi.
Ennen kuin ryhdyt suhteeseen, toivottavasti tiedät, mitä sinä haluat elämältäsi ja miten pidän siitä kiinni maailman ihanimmankin puolison seurassa.

8. Kumpaan sijoittaisit: siihen, mitä joku jo on vai siihen, mitä joku voi olla?
Onnea on yhteisen tulevaisuuden suunnittelu ja haaveilu.
Varsinkin rakastuneena on helppo unelmoida, millaiselta elämä uuden kumppanin kanssa näyttää.
Haaveilu ei ole väärin, kunhan unelmat keskittyvät yhteiseloonne - eivätkä pelkästään rakastettuusi. Jo ensimetreillä olisi tärkeää tuntea, että rakas on riittävän turvallinen ja mukava ja että olet tyytyväinen hänen kanssaan.
Kukaan ei halua hypätä suhteeseen, jossa hänen täytyy kehittyä ja muuttua toisen takia. Tärkeintä on kyky rakastaa ja kunnioittaa sitä henkilöä, jonka kanssa haluaa olla tänään.

9.Älä laiskistu
Uusi suhde on päässyt ensihuumaa pitemmälle, on helppoa solahtaa vanhoihin tuttuihin kaavoihin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ehkäpä juuri ne kaavat saivat edelliset suhteet vaikeuksiin. Älä toista vanhoja virheitä, vaan luo uudessa suhteessasi uudet, juuri teille sopivat rutiinit.

10. Älä kiirehdi tai lataa kaikkeasi heti suhteen alkuun
Tuore rakkaus on usein tämän vaaran kourissa. Kun löytyy kiinnostava ihminen, johon ihastuu korviaan myöten, kaikki muu unohtuu helposti.
Rakastunut ihminen haluaa olla tuoreen kumppaninsa kanssa kaiken ajan, jolloin harrastukset, ystävät tai muu oma elämä jää kakkoseksi. Uuden kumppanin kanssa halutaan olla koko ajan yhtä, eikä muuta muistetakaan.
Tuore rakkaus on kuin huumetta. Useimmat meistä ovat kokeneet sen. Kannattaisi kuitenkin edes yrittää hillitä kaikkensa antamista heti alkuhuuman iskiessä. Oma elämä, ystävät, perhe ja harrastukset olisi hyvä pyrkiä säilyttämään, vaikka aloittaisikin uuden parisuhteen. Nimittäin täydellinen heittäytyminen tuoreeseen suhteeseen voi lisätä riskiä, että uusi onni ei kestäkään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosittelen kuolleenmeren kosmetiikkaa

Sinkkuelämää 2019 osa 47