Hiusten värjäys ja eko värjäysKerron hiusten värjäyksestä jonka täytyy itse huomioon eli herkyydet ja allergioita. Oletko aito blondi, brunette tai punapää? Vai oletko niitä, jotka turvatuvat hiusväriiin? Jos kuulut jälkimäisiin, lue, mitä hiusväreistä on hyvä tietää ennen värjäämistä.

Yhä useampi vaihtaa hiustensa väriä tai ottaa hiuksiinsa raitoja. Uusi trendikäs tyyli voi kuitenkin tuoda mukanaan ikäviä asioita, joihin et välttämättä osannut varautua.
Jotkut ovat yliherkkiä hiusvärien sisältämille kemikaaleille. Oireet voivat vaihdella päänahan pistelystä ja polttelusta vakavaan, sairaalahoitoa vaativaan ihoärsytykseen. Hiusvärit voivat aiheuttaa myös silmien, niskan ja otsan turpoamista tai hengitysvaikeuksia. EU kielsi vuonna 2006 kaikkiaan 22 hiusvärien valmistuksessa käytettävää ainetta. Hiusvärien sisältämiä aineita tutkitaan EU:ssa koko ajan.

Tee herkkyystesti
Hiusväripakkauksissa opastetaan tekemään herkkyystesti ennen värjäämistä.  Se tehdään laittamalla omalle iholle pieni määrä väriaineita. Jos ihoärsytystä tai punotusta ei ilmene 48 tuntiin, lähdetään siitä, että yliherkkyyttä tuotteen sisältämille kemikaaleille ei ole.
EU:n kulutustavaroita käsittelevät tiedekomitea SOCP suhtautuu kotona tehtyyn herkkyystestiin kuitenkin kriittisesti. Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen mukaan herkkyystesti ei takaa sitä, ettei väri aiheuta allergisia oireita, Oireet voivat ilmaantua myös yli kahden vuorokauden kuluttua. Jos epäilet olevasi värille allerginen, kannattaa mennä lääkärissä tehtävään allergiatestiin. Lähetteen saa esimerkiksi terveyskeskuksesta.

HUOMIO! Hiuksen värjääminen ei ole leikkikalu, jos värjäät kerran viikossa tai kuukaudessa yhteen väriin niin hiuspohja alkaa ärsyyntyä ja voi saattaa kaljuuntua kokonaan! Mutta on ollut lehdissä maininta hiusten värjäämisestä että hiusvärit on tarkoitettu harmaille hiuksille!

Eko hiusvärjäys

Aika monelle ihmisille on tuntematon ja uusi tuote värjääjille mutta on aika tutustua sellaiseen. Luonnontuotteissa ei ole ammoniakkiväriä ja eikä ole testattu eläimiin, luonnontuotteista voi toki kasvattaa omassa puutarhassa yrttejä, mausteita, kasveja ja kukkia. Kun verrataan tavallisiin hiusvärejä niin siinä on paljon ammoniakkia ja keinotekoisia aineita mutta ekovärjäämisessä ei ole mitään keinotekoisia aineita ja ammoniakkia ja siksi luonnon raaka-aineita käytetään paljon!
Ekokampaamoita on olemassa esimerkkisi Helsingissä mutta olisi mukavaa, jos ekokampaamoita tulisi lähi seudullekin.


Keväällä oli Lorèal Paris-testaaja  Facebookissa muistaakseni ja valitsin punaisen sävyn koska se oli aika mielenkiintoinen väri ja hyvin sopiin ruskea hiuksiin. Kesäkuun aikoina olin parturissa kun toukokuun aikoina tuli hiusväripaketti postilaatikoon! Tosi harvoin värjään hiukset ja odotan koska se haihtuu pois kokonaan hiuksestani, 

Lorèal Paris-testaja olen minä!
Värjäsin kokonaan punaiseksi ja kirjoitin arvion

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosittelen kuolleenmeren kosmetiikkaa

Sinkkuelämää 2019 osa 48

Sinkkuelämää 2019 osa 47