torstai 6. joulukuuta 2012

Raskauden ehkäisy

Raskauta voi ehkäistä monella eri tavalla. Ei kenenkään tarvitse tulla ”vahigossa” raskaaksi, jos ehkäisyvälineistä ei ole pulaa! Jos olette yhdessä tai vasta seurustella niin jos joudutte sänkyyn, muistakaa käyttää kondomia varmuudeksi!

Vaihtoehtoja löytyy ehkäisystä ja mihin sitä pistetään tai käytetään:
Kondomi:
Kondomi on luonnonkumista tai polyuretaanista tehty ”pussi”, joka asetetaan jäykistyneen peniksen päälle. Siemenneste jää siemensyöksyn tullessa kondomin, eikä pääse naisen emättimeen.
Ei mikään muu ehkäisyväline suojaa seksitaudilta! Kondomin käyttö kertoo käyttäjästä ja hän pitää hyvää huolta itsestään ja kumppanistaan.
Kondomeita on erilaisia ja voi löytyy monen makuisia eli Mansikka, banaani, kirsikka jne… Makukondomeja voi saada Kaalimato.fi- verkkosivuilta.

Ehkäisylaastari:  
Iholle asetettava hormoneja tasaisesti vapauttava ehkäisin. Ehkäisylaastarin vaikutus perustuu munasolun irtoamisen estoon munasarjasta, kuten muillakin yhdistelmäehkäisyvalmisteilla. Lisäksi se on hyvä ehkäisymenetelmä niille, jotka eivät halua tai muista tabletin ottamista päivittäin. 
Ehkäisyrengas:
Emättimeen asetettava hormoneja tasaisesti vapauttava rengas. Ehkäisyrenkaan vaikutus perustuu munasolun irtoamisen estoon munasarjasta, kuten muillakin yhdistelmäehkäisyvalmisteilla.
Ehkäisykapseli:
Ihon alle asetettava sauvamainen, tulitikkua pienempi hormoniehkäisin. Suomessa kaupan olevat ehkäisyimplantaatit sisältävät pelkästään keltarauhashormonia, eikä lainkaan estrogeenia.
Ehkäisykierukka:
Kohdunsisäinen hormoniehkäisin eli hormonikierukka muodostuu muovisesta rungosta ja "käsivarsista" sekä runkoon liitetystä hormonia vapauttavasta sylinteristä. Kierukan varresta ehkäisin vapauttaa pieniä määriä synteettistä keltarauhashormonikeli progestiinia tasaisesti kohdun limakalvolle, josta sitä imeytyy pieniä määriä myös verenkiertoon. 

Lisää tietoa voit lukea tohtori.fi-sivuilta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

60 ideaa mitä pitäisi tehdä, kun täyttää täydet 30 vuotta?

Kuva: Pixabay Valitse itsellesi 30 asiaa, jonka varmasti haluat toteuttaa ja tehdä, kun täytät täydet 30 vuotta. Ja on sellaista ai...