Miten sinä aloitat ekologisemmin elämän?

Aika moni haluaa muuttaa oman elämän tapoja eli ekologisesti ja se on itse asiassa hyvä asia että ihmiset miettii oman tai tulevaa lasten tulevaisuuttaan. Jos puhutaan ilmastonmuutoksesta niin se on suurin uhka maailmassa  ja kaikki kallistuu eli ruuat, juomat, bensa, öljy, kaasu ja dieselit. 


Tee ihmeessä nopea päätös ja voi toki ottaa ystävät, vanhukset, vanhemmat ja sukulaiset vaikka naapurisi mukaan ekologisen- kampanjaan ja voi liittyä WWF:n Ilmasto kummiksi kuukauden lahjoittajaksi vaikka;)  

Tee muutos:

-      -  Kierretä : Papereita, lasia, metallia, pahvia, paristot, maalit jne, toimitat oman paikkakunnat keräyspisteeseen tai lajittelupisteeseen  mutta jos et löydä niin voit toki etsiä http://kierratys.info/  -sivulla 

-       - Puuvillakassi ”ekokassi”: Käytä aina kun käyt kaupassa ja eikä kuluteta muovikasin ostoon. Älä osta uutta muovikassia joka kerta ostoksilla käydessäsi. Hanki persoonallinen kesto- tai kangaskassi äläkä käytä muovi- ja paperikasseja.

-      - Julkinen liikenne: Oma auton kuluttaminen tuo 20% enemmän hiilidioksiinipäästöä ilmakehään jos matkustat yksin, mutta käytä silti pyörää, kävelyä joka kasvattaa kuntoa ja pysyt terveempänä. Voit säästääsamalla enemmän rahaa!

-      -  Säädä ja säästä:
·         Älä jätä televisostasi, tietokonettasi tai stereoitasi standby-tilaan. TV käyttää 45% energiastaan lepotilassa. Muistakaa irrottaa töpselistä!
·         Kun matkapuhelimesi on ladattu, irrota laturi töpselistä. 95% energiasta menee hukkaan, jos jätät puhelimen latauksen jälkeen laturiin.
·         Lue lisääaiheista-> Euroopan komissio- ympäristö-ilmastouutos-säädä


- Älä roskaa!: Vältä heittämästä roskia kadulle, luontoon ja varsinkin katuojaan. Ne voivat päätyä sieltä vedenkäsittelyjärjestelmään ja aiheuttaa puhdistusprosessin ylikuormittumisen. Käytä kaupungin roska-astioita. Niitä on kaikkialla juuri tätä tarkoitusta varten. Jos vaikka eläin luulee roskan olevan ruokaa niin voi tukeutua syömällä jonkun muovin tai paperiin.

- Uusi asunto: Jos olet muuttanut vuokra asuntoon opiskelu ajaksi. Harkitse mistä voisit saada kalustoja eli vastaus on kirpputorit. Koska sieltä voit saada vähä käytettyjä kirjahyllyä, pöytää, lamppuja jne ja eipä paljoa maksa, jos et halua ostaa kauhean kalliit kalusteita asuntoosi.


Lisää tietoa voi toki lukea ja voi toki tutustua sisältöön:

wwf.fi 
ilmasto.org
Kulutus.fi
ilmatieteenlaitos.fi/ilmasto
msoy.fi/energiatietoa/energiansaasto/
fortum.fi > Energiansäästö ja kodin energiaratkaisut
kirpputorihaku.com/


Kommentit

  1. Moi :) Toivotko jotain joululahjaks? Haluisitko tehdä niist postauksen?!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Suosittelen kuolleenmeren kosmetiikkaa

Sinkkuelämää 2019 osa 48

Sinkkuelämää 2019 osa 47