sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lasten ja nuorten lihavuudesta tuo ongelmia terveydelle

Tuli mieleeni kun katsoo ihmisiä ja maailmaa, mitä ajattelette lasten ja nuorten lihavuudesta? Onko se hyvä asia kun lapsi saa lihota tai ei ole hyvä asia??? Lasten ja nuoret ovat ”herkkupeppuja”- sanotaan suoraan että ne menee koulun jälkeen kaupassa ostamassa karkkia, sipsiä, pitsaa ja kaikkea mitä mieli syödä.
Aikuiset syö harvoin herkkuja kuin nuoret jotka syö enemmän herkkuja, jos ei kukaan ole huomannut koko asiaa! Lihavuudesta on todella ongelma omalle terveydelle jos ei tee säännöllistä liikuntaa. Liikunta tekee hyvää ja polttaa kaloreita kehossa mitä me kaikki olemme syöneet mutta jotkut meistä syömme murheet tai äreyden herkuilla joskus mutta ei koko ajan.
Olen kuulut että nuoria tai lapsia kiusataan lihavuudesta koulussa joka on tosi asia jonka voisi vanhempien miettivän lastensa kohtaan ja epäterveyden kanssa ei saa leikkiä. Voi tehdä sellaisen säännön joka voi auttaa ja jos haluaa joku päivänä karkkipäivä, vapaa-ajalla täytyy kuntoilla koko perheen kanssa. Kun nuori aikuistuu epäterveyden seurassa ja on lihonut 100-700 kiloa niin voi kuolla ylipainoiseen.
Muistakaa hyvät vanhemmat seurata lastanne tai nuoristanne epäterveyden herkkujen suhteen ja muistakaa kuntoilla, niin siitä tulee hyvä mieliJ
Lisäätietoa voit lukea linkeistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

60 ideaa mitä pitäisi tehdä, kun täyttää täydet 30 vuotta?

Kuva: Pixabay Valitse itsellesi 30 asiaa, jonka varmasti haluat toteuttaa ja tehdä, kun täytät täydet 30 vuotta. Ja on sellaista ai...